Tomaž Gantar – Zdravstvo

  • -

Tomaž Gantar – Zdravstvo

Category : Novice

Sedanja situacija v zdravstvu ni presenečenje, saj politika opozoril s strani zdravnikov in ostalih zdravstenih delavcev ni jemala resno. Dodatno nezadovoljstvo so povzročile nerealne obljube, ki jih je dala ministrica Celarc Kolarjeva, Fides pa zdaj pričakuje, da se bodo te obljube in dogovori uresničili, zato zahteva premik naprej pri urejanju razmer v slovenskem zdravstvu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdravniki in ostali zdravstveni delavci seveda upravičeno pričakujejo, da bodo vključeni v reševanje vprašanj, iz katerih so bili do sedaj izločeni. Zavedajo se, da do rešitev ne bo možno priti čez noč, je pa nujno akutne zadeve reševati za skupno mizo in v dogovorjeni razumni časovnici, tako v kratkoročnem kot dolgoročnem smislu. Pot do rešitve je dialog. Sprememb na bolje brez soudeležbe zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev se namreč nikakor ne da izpeljati, zato tudi trenutno stanje v primarnem zdravstvu ni presenetljivo. Verjamem, da bo sedanji minister Šabeder pripravljen na skupni dialog v luči reševanja odprtih vprašanj.

Že v prejšnjem mandatu smo poskušali priti do nujno potrebnih sprememb, vendar smo pri tem naleteli na gluha ušesa. Tako zdravniki kot ostalo zdravstveno osebje so bili še naprej izločeni iz procesa iskanja rešitev za ureditev razmer v slovenskem zdravstvu.

Na tem mestu je potrebno opozoriti, da je plačni sistem v javnem sektorju slab in popolnoma nestimulativen. Postavljena je bila uravnilovka za celotni javni sektor, ki ne omogoča primernega nagrajevanja. Slednje še dodatno otežuje nagrajevanje opravljenega dodatnega dela, ki ga bodo morali sedaj opraviti zdravniki v primarnem zdravstvu.


Najnovejši prispevki

Vreme pri nas